Archipelago Raid

Tøff start for Aasberg og Thoresen

Team Class 40 med Rune Aasberg og Tom Thoresen fikk en hard start på Archipelago Raid. Etter en veldig god start gikk rundt to ganger og endte langt bak i leksa. Archipelago Raid startet mandag. 

Det blåste hardt hardt under prologen av Archipelago Raid på søndag. De 28 lagene startet fra Stockholm og det var mange som fikk skader i de harde forholdene.

SKADER. - Det er flere båter som har skader i skrog og på rorene. Vi unngikk heldigvis akkurat det, forteller Rune Aasberg, og fortsetter:

- Vi fikk en veldig bra start og var vel over som 6. Båt, men i det første trange sundet oppdaget vi fort at vi manglet en del på teknikken. Senere kullseilte vi også to ganger og dermed ble vi forbiseilt ganske kraftig, sier Aasberg til SEILmagasinet.

NULL VIND. Mandag morgen startet de på den første ordentlige etappen i dette mararonløpet for F18 katamaraner. Aasberg fikk tid til å ringe SEILmagasinet under et ufrivillig pitstop for hele flåten bare timer etter start. Da var det mangel på vind som var det store problemet for seilerne.

Seilerne fikk med seg tre såkalte checkpoints før de stanset på en øy i skjærgården.

- Dette er et langt race og det gjelder å holde båt og utstyr skadefritt hvis vi skal komme gjennom dette, sier Aasberg.