Røyken Hot Foot Jollemaraton

Jollepåmeldingen åpnet i dag!

Jollepåmeldingen åpnet i dag!

Lørdag 18. august er det klart for den tredje utgaven av Røyken Hot Foot Jollemaraton. Regattaen seiles etter Røyken Jolle-LYS (RJL) og alle jolleseilere kan delta – enten de seiler en ny eller gammel jolle. Påmeldingen åpnet i dag.

Publisert Sist oppdatert

I Røyken Hot Foot Jollemaraton 18. august 2007 kan alle jolleseilere delta – enten de seiler en ny eller gammel jolle. Regattaen seiles etter Røyken Jolle-LYS (RJL), og derfor kan også joller som vanligvis ikke har noe tilbud, være med. Utfordringen de får blir å seile en regatta mellom holmer og skjær som kan vare i opptil fem, seks timer.

Her er gamle Wayfarer, Flipper- og Gazelle-seilere like velkomne som ihuga Norges Cup-seilere i Optimist. I denne regattaen kan også eiere av nye jolletyper som det vanligvis ikke er regatta for, komme og stille på startstreken på Nærsnes 18. august. Det gjelder for eksempel joller som Topaz, ulike RS-modeller, den nye A-Jolla og andre, moderne joller som det fins en og annen av i landet.

Det vil bli entypeklasser for alle jolletyper som er med i OAS-cupen eller der det er meldt på mer enn 10 båter, men alle er også med og seiler om overall-plasseringer etter LYS-tallet.

Røyken Hotfoot Jollemaraton ble første gang arrangert i 2005, med 82 deltagende båter i mer enn ti klasser. I fjor sank deltagerantallet noe, sannsynligvis pga. varsel om regn og vindstille. Selv om værmeldingen fikk rett, fikk Røyken Seilforening gjennomført regattaen på en avkortet bane.

TRE BANER. Røyken Seilforening legger opp til seiling på tre baner:

Rekruttene i Optimist vil seile på en skjermet bane i Nærsnes-bukta (mini­maraton)

Optimisteldste og yngste, Zoom 8 og Tokronor vil få en ca. 10 n mil lang bane (halvmaraton), rød bane.

De største jollene skal ut på en ca. 20 n mil lang bane (maraton), rød + blå bane.

SIKKERHET. Alle foreninger som stiller med mer enn fire båter, må avstå en følgebåt til sikkerhetstjenesten. Sikkerhetsbåtene vil få tildelt soner hvor de skal patruljere, pluss at det vil være båter som følger de siste båtene på hver bane.

PÅMELDING. Påmeldingsavgiften er 250 kr for 1-mannsjolle og 350 kr for 2- eller flermannsjoller. Melde deg på gjør du her.