Simrad OneStar

Ingen stormvind i vente

Ingen stormvind i vente

Det kan være flaks, og det kan være uflaks. Tatt i betraktning av at det har blåst ganske mye i hele sommer, så er det mange soloseilere som har fryktet like harde vindforhold under Simrad OneStar. Det skjer neppe. Det er større fare for lite vind.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat nå er det litt forskjellige værmodeller for hva som kommer til skje. Det er det lenge etterlengtede høytrykket som kommer inn over Norge - men hvor fort kommer det? Det er det som er forskjellen på de forskjellige meldingene.

NORSK. Met.no melder om litt mer vind enn for eksempel grib.us. Dette er meldingen til de norske meteorlogene på Blindern, og de før støtte av sine kollegaer på SMHI:

Lørdag sørvestlig bris, økende til liten kuling på kysten. Etter hvert tilskyende, men oppholdsvær. Små temperaturendringer. Søndag sørlig bris. For det meste pent vær. Litt varmere. Mandag til torsdag ventes en sommerlig og varm værtype med en god del oppholdsvær og sol, men enkelte lokale regnbyger kan forekomme. Rolige vindforhold.

 

US. Slik mener grib.us det skal se ut på regattabanen:

Lørdag morgen når de 31 soloseilerne samler seg ved utløpet av Glomma skal det blåse 5 knop fra sørvest. Ut over dagen skal vinden øke på til rundt 15 knop og dreie litt mer sørlig. Ut på sen ettermiddag/kveld skal vinden igjen løye til rundt 5 knop.

PENT. Søndag morgen, når starten på langdistansen til Arendal går, er det enda lenger mellom isobarene i ytre Oslofjord. Da skal det ligge på 0- 5 knop fra sørvest til sørøst. Forholdene skal holde seg slik frem til mandag morgen.

Høyst ustabile forhold, med andre ord. Men det er fortsatt et par dager igjen til den tid, så mye kan fortsatt endre seg.

Med så ustabile svake vinder får strømmen i området en veldig viktig rolle. Simrad OneStar seiles som kjent motstrøms ned til Væderøarna. Deretter gjelder det å fange medstrømmen over til Sørlandet.