VM i IMS

Fram skal reise kjerringa

Fram skal reise kjerringa

Fram XVI gikk på en seriøs resultatsmell under Copa del Rey for litt over en uke siden. Fredag kommer de til Hankø for å trene mot IMS VM. Nå skal de reise kjerringa.

Kong Harald og hans Fram XVI hadde absolutt ikke sin beste uke under Copa del Rey. De endte for første gang på en sisteplass i TP52 feltet.

Den siste seilasen var forskjellen mellom sisteplass og nest sisteplass. Siden de seilte inn helt sist ble de også helt sist sammenlagt. Siemens med Paul Cayard som taktikker vant.

SLITER. Fram XVI sliter med farten på kryssen. I Copa del Rey er det venstresiden av banen som stort sett gjelder på den første kryssen. Det betyr at de kommer inn til toppmerket på babord, og da skal nervene være i orden.

- Toget som kommer for styrbord mot merket har få om noen hull som vi kan legge oss inn i, sier Kjell Arne Myrann, navigatør på Fram XVI.

Dermed ender det norske laget opp med å lense nedover langs rekken av TP 52er til de finner et hull. Det blir det ikke gode resultater av.

I tillegg seilte de på seg 3-4 tyvstarter under regattaen. Det er ikke bare negativt siden det beviser at de har blitt tøffere i startene. Men en skal ikke være for tøff heller... Når de har måttet gå tilbake er som regel løpet kjørt for den seilasen. Det er ytterst vanskelig å hente seg inn igjen når en ligger bak i dette feltet.

TAKTIKK. I tillegg til et lite fartsunderskudd på kryssen, har Fram slitt litt med å være der de har bestemt seg for å være på banen. De taktiske målene har ikke vært helt innen rekkevidde. På lensen er det imidlertid god følelsen som slår inn om bord på Fram når det gjelder fart. De lenser blant de raskeste i flåten.

- Resultatet er summen av småfeil. Det har lugget litt hele veien og vi skulle i hvertfall hatt fire båter bak oss. Nå skal vi til Hankø for å få tilbake selvtilliten, sier Myrann.

OPP. Fire dager før VM i IMS starter er det 43 båter påmeldt, og flere av båtene har ligget i hardtrening hele uken på VM-banen.

Fredag kommer Fram XV laget til Hankø for å starte treningen. Første regatta er mandag.