Moss Raymarine Race

Savner urutinerte regattaseilere

Savner urutinerte regattaseilere

Hans Christian Grande skulle gjerne sett flere regattanysgjerrige i Moss til helgen. Men selv om nykommerne uteblir vokser Moss Raymarine Race i størrelse.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har omtrent like mange påmeldte i år som i fjor, og i fjor hadde vi i tillegg også alle IMS båtene her. Nå seiler jo de VM på Hankø så dermed fikk de ikke sjansen til å være med her, sier Hans Christian Grande i Belamarin, seiler og hovedsponsor for Moss Raymarine Race.

31.7ene har grepet muligheten til en sensommerregatta begjærlig og hele åtte båter er påmeldt. De stiller i egen klasse. Så langt er det 42 påmeldte båter, men Grande regner med at de til slutt vil ble rundt 50 stykker.

VIL HA FLERE. Det nye grepet til Moss Raymarine Race er at de i år skal ta ekstra godt vare på de som er nysgjerrige på å seile regatta. De skal få en egen bane nord for broen der de før tilgang til trenere og gode instruksjoner - både på land og vann.

- Foreløpig har vi ikke så mange som er påmeldt til dette opplegget, men jeg håper at flere vil gripe sjansen. Her kan de lære startprosedyrer og få startguiding i kontrollerte former. Dette er absolutt noe for både de erfarne turseilerne som er interessert i å starte i en regatta til de helt ferske i båt, sier Grande.

HARDE PAKKER. En annen nyhet av året er at innholdet på premiebordet i år ikke blir gavekort, men harde elektronikk pakker fra Raymarine. De har satt sammen premier for over 50.000 kroner så langt.

- Det er meldt fint vær og 10 knops vind. Vi har et godt band på land, så det kommer til å bli en flott seil- og sosial opplevelse i Moss i helgen, sier Grande.

Moss Raymarine Race starter førskommende lørdag og avsluttes på søndag. Deltakerlisten finner du her.