VM i 2.4mR

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Utstyrshavari ødela for Erikstad

Bjørnar Erikstads utstyrshavari under første dag i VM i 2.4mR ble helt ødeleggende for OL-håpet. Han endte på en 22. plass. 

Publisert Sist oppdatert

- Bjørnar er nå for fullt tilbake etter beinbruddet han pådro seg under treningssamling på Hvasser i mai. Han har siden bruddet gått med en skinne som har låst venstre foten fast, men på tross av dette seilt og trent omtrent som normalt. Han tok av seg skinnen på foten dagen han dro til VM, forteller Frank Kirkeland, NSF-trener for 2.4mR seileren.

VM i Kolding, Danmark endte med en sammenlagt 22. plass for seileren fra Tønsberg. Kirkeland karakteriserer resultatet som OK.

HEVDET SEG. - Han fikk i 3. race vist at han kan være med i toppen og kjempe, men fikk for mange stryk plasseringer til å være med helt i toppen sammenlagt. Bjørnar er nå i rute med tanke på årets store mesterskap som går i Rochester neste måned. Der skal det seiles IFDS VM, hvor han skal konkurrere mot de andre seilerne som han møter under neste års Paralympics. Det tar tid å trene opp en fot som ikke har blitt belastet på flere måneder, men med skinnen har Bjørnar kunnet seile, og fått viktig regatta trening, sier Kirkeland.

VM ble totalt sett en opptur for norsk 2.4mR, da to av de andre seilerne også fikk vist at norsk 2.4mR kan være med å leke helt i toppen.

Endelig resultater VM 2.4mR

1. SWE 423 LENNART HESELIUS 37

2. SWE 379 STELLAN BERLIN 44

3. SWE 435 ULF ARVIDSSON 53

22. NOR 102 BJØRNAR ERIKSTAD 155

30. NOR 103 JOSTEIN STORDAHL 183

31. NOR 95 HARALD ROLFSNES 196