Prøve OL

Dårlige og gode dager i Kina

Dårlige og gode dager i Kina

Peer Moberg gjør det best av de norske seilerne så langt under Prøve OL i Kina. Resten av de norske seilerne har vekslet på å ha gode og dårlige dager - de få dagene de faktisk har vind.

Publisert Sist oppdatert

- Det er helt garantert at Ben Ainsle vinner i Finn-jolle klassen under Prøve OL, men resten av plassene er innen rekkevidde for Peer, sier Espen Guttormsen, sportssjef i Norges Seilforbund.

WAITING GAME. Guttormsen er på plass i Quingdao, Kina og det blir mye venting på både ham og seilerne. Den siste uken har det bare vært seiling i tre dager. Det er ingen overraskelser i toppen av de forskjellige klassene. All ventingen setter krav til erfaring og nerver blant deltakerne.

Moberg har seilt veldig bra og ligger nå som nummer 6, med en tellende 18. plass å dra på. Så snart en seilas til er avviklet kan Moberg stryke sin dårligste.

Jannicke Stålstrøm på brett, Elin Samdal i Laser Radial og Ynglingen med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har alle hatt en bra og en dårlig dag hver seg.

- Ynglingen sliter litt med fart spesielt når det er litt mindre trykk enn det er sjø, sier Guttormsen.

SLITER. 49er duoen Christopher Gundersen og Frode Bovim har seilt litt under pari så langt og har med sin 16. Plass liten sjanse til å være med i de avsluttende rundene om medaljene. Samdal har en mulighet, mens Stålstrøm er med.

- Quingdao er kanskje en av de flotteste arenaene jeg har sett. Vannet er møkkete og varmt, og det er lite vind. Men jeg klager ikke på lite vind for det kan være bra for oss når det blir alvor, sier Guttormsen til SEILmagasinet.

Resultatliste her.