Søk i arkivet

Bronse til Moberg i prøve-OL

Ett år før OL i Beijing er Peer Moberg der han var for 11 år siden; på bronseplass. Han tok en annenplass i finalen i Finnjolle, og endte på 3. plass sammenlagt i prøve-OL. – Forholdene passer meg bra, sier Moberg, som er optimist med tanke på neste års mesterskap.

Med sin bronseplass i prøve-OL seiler OL-veteranen Peer Moberg opp som Norges fremste regattahåp på regattabanen i Kina om ett år.

– Kanskje jeg da også vil få litt større oppmerksomhet og hjelp fra Norges Seilforbund også enn det jeg har fått til nå. I dag var jeg den eneste finalisten på Finnjolle-banen som ikke hadde trenerhjelp, sier han til SEILmagasinet.

Det hindret imidlertid ikke den selvhjulpne seileren i å seile seg inn til en 2. plass i finalen blant verdens beste seilere.

BLÅSTE KJETTING. – Det blåste – til en forandring – kjetting og var kjempestore bølger. Det var faktisk flere som kullseilte på grunn av bølgene, forteller Moberg fra dagens seilas og anslår vindstyrken til gode 10 m/sek.

Han hadde plukket frem ey halvannet år gammelt seil til de friske forholdene, og det stemte utvilsomt bra. 

– Jeg føler og tror at forholdene her passer meg bra. Det er stort sett slengete og lite vind og vanskelig sjø. Også Eivind Melleby og Bjørn Mørland Pedersen i Star (deltok ikke i prøve-OL) tror jeg disse forholdene passer godt for, sier den ferske bronsemedaljøren.

– Nå har jeg et realistisk håp om å være topp 5 i OL, sier han.

KONGENS BÅT. Når Moberg nå kommer tilbake fra Kina, skal han delta i Melges-NM og i høst skal han også seile kong Haralds FRAM XV i høstens gjenværende tur- og hav-regattaene i Norge.

I oktober håper den travle seileren å kunne bistå de unge og lovende Laser-seilerne Kristian Ruth og Stian Tuv under en treningsleir i Frankrike.

– Det er også godt mulig at jeg blir med dem til Australia og seiler VM med dem der. De to gutta er utrolig ivrige og de fortjener all den støtten de kan få, sier Peer Moberg, som med sin avsluttende 2. plass kommer hjem med en god OL-følelse.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen