EM i Melges 24

Jahre ble beste norske

Jahre ble beste norske

Da tåken endelig lettet i Neustadt på torsdag fikk Melges flåten en siste seilas. Terra Eiendomsmegling ble beste norske båt under EM med en sammenlagt 15. plass. Flavio Flavini vant tittelen.

Peder Jahre og de andre om bord på Terra Eiendomsmegling hadde god hjelp fra Brian Hutchinson, en av nøkkelspillerene i Team Pegasus under EM i Melges 24, men det er liten tvil om at det norske laget har kommet langt i sin satsning med denne plasseringen.

- Peder Jahre var med på vår rekrutteringssatsning MÅS (Moro å seile) Melges for to år siden, og han er et godt eksempel på en som kommer til å gjøre det sykt bra fremover, sier Petrus Eide, en av drivkreftene i den aktive Melges klubben.

MÅLGRUPPE. Han mener 15. plassen til Terra Eiendomsmegling er veldig bra tatt i betraktning av at laget bare har seilt sammen i ett år. Jolleseilere som Jahre er målgruppen for klubbens rekruttering fremover.

I mesterskapets siste race på torsdag endte de på 17. plass, og de har en 8. som beste plassering i hele serien. Det ble bare racing i tre av de syv planlagte dagene - inklusiv tune up regattaen i Neustadt.

KONGEPOKAL. Blow ble nest beste norske lag med en 46. Plass. Flavio Flavini, italiener i sveitsisk båt, vant EM-tittelen.

Neste store samling for Melges 24 seilerne nå er NM og Kongepokalen i Tønsberg som seiles 7.-9. september i Tønsberg.

- Vi regner med 30 båter på startlinjen. Da er det bare 3-4 hyttebåter igjen av hele flåten i Norge som ikke er med, sier Eide.

Norske plasseringer:

Terra Eiendomsmegling 15. plass

Blow  46. plass

Fua Tri 55.plass

Lycke II Brøt etter mastehavari (72.plass)