NM i IMS

Team Bergen overlegne mestere

Team Bergen overlegne mestere

Sverre Valeur og Team Bergen tok en soleklar seier i NM i IMS i helgen. Bergenslaget leverte fire seiere og en andreplass innen mesterskapet i Moss var over. Søndag bød på veldig vanskelige forhold.

Publisert

- I det ene racet seilte vi med tre stykker hengende etter båten over mållinjen etter at manntauet røyk like før mål. Resten av gutta holdt dem fast slik at vi ikke mistet noen. Vel over linjen fikk vi stanset båten og fått dem om bord, forteller Sverre Valeur.

HARDE FORHOLD. Det er andre året på rad at Team Bergen tar med seg Norgesmestertittelen i IMS til Bergen. Dessverre får ikke IMS offisielt NM status neste år på grunn av at det bare var 15 båter med denne gangen, men like fult skal Norges beste IMS seiler kåres neste år også. Team Bergen har sterke planer om å forsvare tittelen.

Fredag og lørdag var det mye vind på banen utenfor Moss.

- Gutta på Xanthippe så hele kjølen vår i en helt vill broach, forteller Valeur.

GOD SESONG. Jan Henrik Bryde og gjengen om bord i Xanthippe, IMX 40, tok andreplass i NM.

 Mye vind gir vanskelige forhold, men vekslende vind og 220 graders vindskift gir også sine utfordringer. Det var situasjonen på søndag.

- Moss Seilforening jobbet som helter med å flytte banen etter hvert som vinden skiftet. Det var likt for alle for vindskiftene var så store og raske, og Moss Seilforening gjorde en veldig god jobb forholdene tatt i betraktning, sier Valeur.

Team Bergen kan se tilbake på en god sommersesong i Norge. Nå legger de planer for neste år, og for hva de skal seile i høst og vinter.

Hele resultatlisten for NM i IMS finner du her.