ScanTech Cup

Seier som klirrer

Seier som klirrer

De trodde de bare kjempet om heder og ære i Stavanger på lørdag, men det lå også en hemmelig gedigen pengepott på bordet da regattaen var over i ScanTech cup. Challenge og Norway toppet i X-35 klassen, mens Regis Rougier vant LYS klassen.

ScanTech Cup 2007 startet med en lett tune up regatta på fredag ettermiddag for de som allerede var på plass før høstmørket senket seg.

VÅTT. På lørdag var det alvor med fine vindforhold og litt regn i de tre første regattaene. Den siste fikk ingen drahjelp av vinden til å komme i gang.

- Vi seilte pølsebane med gate og offset merke for å gi seilerne trening til internasjonale forhold, forteller Christian Eik i Team Sail som trakk i trådene for denne regattaen.

Gandsfjord Seilforening var teknisk arrangør, mens Snipeklubben sørget for proffe baner for seilerne.

GAVMILDE. Hovedsponsorene ScanTech hadde en seriøs overraskelse til vinnerne når det var dags for premieutdeling. Siden deltakerantallet hadde doblet seg siden i fjor, doblet de også pengepremien.

Kåre Svaboe i X-35en Challenge of Norway II kunne dermed ta med seg 20.000 kroner hjem , og formannen i Gandsfjord Seilforening, Regis Rougier som seilte sin IMX 40 Yanix, inn til en overlegen seier i LYS kunne gjøre det samme.

Det var ni X-35 på startlinjen og like mange LYS båter som var med på ScanTech Cup 2007.