Barcelona World Race

Ni båter klare for Spania

Ni båter klare for Spania

Det er et voldsomt drag i Open 60 klassen. Mens 11 IMOCA 60 tomannslag gjør seg klar til Transat Jaques Vabre i Le Havre så er det ni tomannslag som starter fra Barcelona om en måned. De skal jorden rundt non stopp.

Open 60 klassen seiler opp som den desidert mest attraktive båten for internasjonale seilere med shorthanded ambisjoner i verdensklasse. De to regattaene Transat Jaques Vabre, doublehanded over Atlanterhavet, og Barcelona World Race, to mann jorden rundt non stopp, er i direkte konkurranse med hverandre.

KOMPANISKAP. Men begge to ser ut til å leve et liv uavhengig av hverandre. Det er et sunnhetstegn innen en klasse som Open 60. Konkurrerende regattaer i andre klasser ser oftere ut til å ta livet av hverandre enn å bygge klassen videre. Slik er det altså ikke i den raskt voksende IMOCA 60 klassen.

I Barcelona ligger det allerede to båter langs kaien, mens resten er på vei nedover. Alle båtene er ventet til den spanske byen innen 29. oktober og blir hovedattraksjonen under Barcelona Boat Show.

DAMER. Blant skipperne er det hele 36 jorden rundt seilaser og mer enn to millioner nautiske mil som er seilt. Det sier litt om nivået på flåten. Det er seksten menn og to kvinner som skal pushe grensene jorden rundt om en måned.

- Vi er allerede i racing modus, sier Dominique Wavre, skipper på Temenos sammen med Michèle Paret.

Du kan lese mer på hjemmesidene til regattaen.