America’s Cup

Avgjørelsen faller om noen uker

Avgjørelsen faller om noen uker

Dommeren i New York kommer til å ha en avgjørelse om lovligheten av utfordringen til det spanske syndikatet i løpet av 2-4 uker. I mellomtiden har Bertarellis og Ellisons advokater startet samtaler.

Publisert Sist oppdatert

- USA er et fantastisk sted, sa en uinnvidd da AC saken ble kalt frem for dommeren i New York. Det spontane utbruddet kom etter at han fikk forklart rettssaken slik:

- En rik mann i Sveits, en annen rik mann i California, en regatta utenfor kysten av Spania og regler som ble skrevet for 150 år siden, av en seiljournalist i salen.

FAKTA. Dommeren i New York holdt seg stort sett til det såkalte Deed of Gift, som er den regelen som ble skrevet for 150 år siden og som sier hva som må til for å arrangere et Americas Cup. Dommeren stilte blant annet spørsmål ved om den spanske utfordreren fyller de lovlige kravene. 

- Må ikke utfordreren arrangere en regatta året i følge Deed of Gift for å være en legitim utfordrer, spurte dommeren.

- Det blir en regatta i november, kom det stille fra Alinghis advokater.

NYETABLERT. Den spanske utfordreren har nemlig enda ikke arrangert en regatta etter at de ble etablert i forbindelse med at de ble utpekt som utfordrer av Alinghi. 

Etter en kort høring sa dommeren at han ville komme med en dom i løpet av de neste ukene. I mellomtiden har Alinghi og Oracle BMWs høyt gasjerte advokater startet samtaler utenfor rettssalen.