Transat 6,50 Charente-Maritime/Bahia

Kom såvidt med - vant stort

Kom såvidt med - vant stort

Franske Yves Le Blevec slapp inn på startlisten bare få dager før start av Mini Transat. Tirsdag gikk han i mål i Salvador de Bahia som vinner av den beinharde soloregattaen.

Publisert Sist oppdatert

Yves Le Blevec brukte 17 dager 6 timer 38 minutter og to sekunder på den litt over 3000 nautiske mil lange havseilasen. Snittfarten for soloseileren og hans 21 fots båt blir dermed 7.36 knop.

KLART MÅL. - Da jeg startet med dette prosjektet for to år siden var det for å vinne, ikke for å underholde massene. Det er helt utrolig at jeg nå har klart å vinne, sier en lykkelig Yves Le Blevec etter målgang.

Helt inn til et par dager før starten av Mini Transat viste ikke Le Blevec om han fikk være med eller ikke. I siste liten bestemte imidlertid arrangørene seg for å øke taket for maks antall båter etter at de fikk en ekstra følgebåt. Le Blevec var med på å finne frem til denne følgebåten.

LES MER. Franskmannen vant med rundt 200 nautiske mil foran neste seiler. Du finner mer på hjemmesiden til regattaen. Flere båter er ventet inn til mål i løpet av onsdagen - og dagene som følger.

Isabelle Joschke som vant den første etappen, og som også har vunnet to store Mini regattaer før hun startet i Mini Transat, fikk problemer med baugsprydet få dager ut i andre etappe. Dermed ramlet hun helt av lasset og ligger på 36. plass akkurat nå.