Den nye AC-båten offentlig

Den nye AC-båten offentlig

Det er stor forskjell på den nye og den gamle AC-båten, og det er litentvil om at båtene kommer til å bli raskere og mer spektakulær.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lengre tids debatt om AC Management skulle offentliggjøre den nye regelen eller ikke så falt de endelig ned på ja-siden av gjerdet på onsdag.

BOX. De har gått for en box-regel med max lengde på 90 fot, 6,5 meter dyp mens de seiler og 5,3 meter bred. Båten skal ha et deplasement på 23 tonn.

Det gir brede og lette båter som kommer til å være langt mer livlige enn de eksisterende båtene som knapt går fortere på lens enn på kryss.

ALLE MED. Det er designere fra alle de fem utfordrerne og Alinghi som siden 15. september har hatt jevnlige møter for å sette sammen den nye regelen.

- Båtene er veldig annerledes enn versjon 5 av AC båtene som vi brukte sist gang i den betydningen at de nye båtene blir store, raske og mye mer krevende, sier Tom Schnackenberg som har ledet designmøtene.

LARRY. Nå henger det kun på Larry Ellison, eier av BMW Oracle Racing Team, om AC 2009 skal komme tilbake på skinner igjen. Hvis han ikke trekker søksmålet, eller blir enig med Alinghi, så er det en viss fare for at 2009 eventet må utsettes.