Seilmakeren Doublehanded 2008

Otto degradert - mannskapet tar over

Otto degradert - mannskapet tar over

Mannskapet til Otto Hægland har fått nok av å dra krabbeteiner i Seilmakeren Doublehanded og har degradert sin tidligere skipper til mannskap. Endringen innebærer også at Ove Gullbrå og Otto Hægland nå stiller med flåtens største båt.

- Ove syns det var for ille at en østlending skulle ha det største båten i Seilmakeren Doublehanded. Derfor har vi nå byttet båt slik at vi har en fot mer enn Per Ottar Skaaret og Knut Frostad, forteller Otto Hægland til SEILmnagasinet.

Ove Gullbrå og Otto Hægland har stilt opp i Otto's Tayo, en SunShine 38, i den vestlandske tomannsregattaen de tre siste årene. Men neste år blir det langt større saker de må håndtere. Ove Gullbrå har nå nemlig tatt styringen etter alle år med å slite vettet av seg på fordekket til Otto.

- Nå blir Ove skipper og han skal helt sikkert ta igjen for alt arbeide som jeg har lagt på ham. Jeg har jo bare sittet under dekk og sett på cowboyfilmer, sier Otto.

Den nå degraderte skipperen mener at Gullbrås nye og mye hardere linje også kan ha sammenheng med at ex-mannskapet endelig har turt å innrømme at han er alergisk mot krabber. Hvert eneste år har Otto standhaftig hevdet at han har satt krabbeteiner utenfor Utsira på vei sydover og tvunget Ove til å trekke dem på vei nordover igjen.

Neste år blir det garantert ikke krabbeteiner på Moonsoon, en Beneteau Idylle 51, med LYS 1,29.

PS. Det er nå hele 56 båter påmeldt til Seilmakeren Doublehanded.