Transat Jacques Vabre

Lettvindsstart for doublehandedseilere

Lettvindsstart for doublehandedseilere

De 60 båtene i Transat Jacques Vabre startet i helgen og de første nettene har vært tunge for de aller fleste seilerne. Lite vind har preget tiden etter starten og med mye skipstrafikk i den engelske kanal blir det lite søvn på seilerne.

Lørdag klokken 14.03 gikk starten i enskrogsklassen. Den skulle egentlig gått en time tidligere, men franske fiskere fant det for godt å sperre seilerne inne i havnen på grunn av for høye dieselpriser.

Når startskuddet endelig gikk var seilerne keene. 10 av de 30 Class 40 båtene var over for tidlig og måtte tilbake. Det er ikke ofte en ser i langdistanse shorthanded regattaer.

Det blåste 6-8 knop fra nordøst da starten gikk. Noen hundre tilskuerbåter var på vannet og i luften sirklet det syv helikoptre.

I løpet av natten ble det mye seilskift i den lette vinden og feltet spredte seg godt ut for å finne sin egen vei gjennom vindstilla. Italienske Giovanni Soldini, meget erfaren jorden rundt soloseiler, og hans partner Pietro d'Ali, figaro-seiler, har stort sett ledet fra start.

Søndag var det dags for flerskrogsbåtene å sette seil mot Salvador de Bahia som er 4500 nautiske mil unna. I ORMA feltet er det nå stor sprening blant de fem båtene. Det er hele 55 nautiske mellom første og siste båt.

Du kan lese mer på www.jacques-vabre.com