Seilmakeren Doublehanded

Setter tak i ren gledesrus

Setter tak i ren gledesrus

Påmeldingen til Seilmakeren Doublehanded har offisielt tatt helt av ogdermed må Askøy Seilforening sette et øvre tak på deltakere. De vilbegrense deltakerne for å sikre at alle som er med får en best muligopplevelse. 

Publisert

- Vi er helt overveldet, og hadde aldri trodd at det skulle ta så voldsomt av, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening til SEILmagasinet.

I SIGET. Påmeldingene til Seilmakeren Doublehanded har seget jevnt og trutt inn og bare i helgen kom det åtte båter til inn på listen.

Dermed er det nå 76 påmeldte båter til Seilmakeren Doublehanded som starter 7. Mai fra Bergen. Den siste som meldte seg på var Shetland Race veteranen - både når det gjelder deltakelse og seire - på med sin Hanna Marie, en velseilende Omega 34.

TAK. Den voldsomme pågangen har ført til at Askøy Seilforening noe motvillig må sette et tak på antall deltakende båter.

- Vi vil gjerne gi best mulig service til de som er med og havnekapasiteten både på Aksøy og i Stavanger tilsier at vi ikke kan åpne slusene helt opp, sier Ivarsøy.

Tidligere år var det et tak på 75 båter, men siden det aldri meldte seg på iså mange så fjernet de begrensningen. Denne uken meldte imildertid behovet seg.

Nå er begrensningen satt til 100 norske båter og 10 utenlandske. De som melder seg på før 1. desember i år får fortsatt to Henri Lloyd jakker til en verdi av 4000 kroner og tre måneder med trening på Askøy Svett & Blid.