Fram XVI lagt ut for salg

Fram XVI lagt ut for salg

Mange av Kong Haralds gamle båter har funnet norske kjøpere, men det erikke sikkert at Fram XVI finner veien til Norge. Nå er kongens TP52lagt ut for salg.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har hatt noen interessenter, men ingen har lagt inn et bud ennå, sier Kjell Arne Myrann, båtmann og seiler på Fram XVI, til SEILmagasinet.

RUNDT 5 MILL. Dette var sannsynligvis siste sesong med TP 52 for Kong Harald og hans Fram-lag. Båten er nå til salgs med en utropspris på 900.000 dollar. Du kan lese hele spekken her.

Fram XVI er en fjerde generasjons TP52 fra Bruce Farr og med det tempo som det er på bygget innen TP-klassen begynner Fram XVI å bli litt gammel - selv om den er fra 2006.

- Eieren av båten som var desidert raskest i år, Artemis, er i gang med å bygge ny båt for neste sesong, sier Myrann.

NY SERIE. Men det faktum at nye båter strømmer ut av verftene åpner også opp for at de "gamle" kan brukes på andre arenaer. Det snakkes blant annet om å etablere en egen TP 52 klasse under Cowes Week i England.

Uansett så vil den som kjøper Fram XVI få en ekstremt morsom og ikke minst krevende båt å seile. Båten er optimalisert for forholdene i Middelhavet og leveres med full regattainstrumentering og rundt 50 seil.

Båten ligger for tiden på Lanzarote. Neste år skal Kong Harald og deler av Fram-laget seile 8mR VM med Sira på Hankø. Hva som skjer etter det er ennå ikke bestemt.