Transat Jacques Vabre

De første Class 40ene i mål

De første Class 40ene i mål

Det ble den bredeste Class 40 sleden og favoritten som kom først imål i Transat Jacques Vabre. Telecom Italia med den erfarne duoenGiovanni Soldini og Pietro d'Ali vant. 

Publisert

Årets Transat Jacques Vabre har vært særdeles lite begivenhetsrik når det gjelder skader og havarier. Regattaen er kjent for å sende ganske mange båter til land før målgang på grunn av skader. Lite vind har gjort sitt til at det har gått veldig greit med de aller fleste denne gangen.

FAVORITT. Vinneren i Class 40 gikk i mål natt til mandag og det ble ikke uventet Telecom Italia med Giovanni Soldini og Pietro d'Ali som vant. De tok ledelsen fra dag to og holdt seg der hele den 4400 nautiske mil lange veien.

Soldini har seilt jorden rundt alene i både 50 og 60 fots klassen, mens d'Ali har både Americas Cup og Figaro seiling i bagasjen. Båten deres er designet av Guillaume Verdier og denne seieren sørger ganske sikkert for at han får en flying start på sin solokarriere som designer.

RASK. De snittet 8,02 knop på hele seilasen. Nesten fem timer senere kom neste båt i mål - det var Dominique Vittet og Thierry Chabagny i Akilaria, ATAO Audio Systems, som er designet av Marc Lombard.

Det er bare to båter som har måttet gi seg blant de 30 Class 40ene. Den ene på grunn av ladeproblemer og den andre på grunn av skader på baugspydet som gjorde at den ikke kunne seile med optimalt på slør og lens lenger.