Transatlantic Maxi Yacht Rolex Cup

Nariida først i mål

Nariida først i mål

Morten Bergesens Nariida krysset mållinjen som første båt i Transatlantic Maxi Yacht Rolex Cup. Nå venter KnutFrostad & Co i spenning på om de klarer å ta førsteplassen også.

Publisert Sist oppdatert

Den 105 fot lange Wallyen til Morten Bergesen brukte 10 dager, 14 timer, 1 minutt og 48 sekunder på den 2650 nautiske mil lange seilasen. Det gir en snitthastighet på 10,4 knop.

LITE VIND. - Vi hadde håpet at det skulle gå et par dager raskere, men vi fikk noen dager med lite vind. Når jeg ser på våre valg i forhold til været tror jeg ikke vi kunne gjort noe annerledes. Nå får vi bare vente å se hvordan de andre gjør det, sier Morten Bergesen, vel fremme i St. Marten i Karibia.

Problemet for den norske båten er at vinden nå har begynt å ta seg opp slik at båtene som er på vei mot mål har veldig god fart. Neste båt over mållinjen er sannsynligvis Sojana, eid av britiske Peter Harrison som sto bak det forrige Team GBR i Americas Cup.

KOMMER BAKFRA. - Værsystemet var overraskende. Vi seilte en veldig nordlig rute og det er ikke det som er vanlig, forteller Knut Frostad.

Om bord i Nariida var blant annet Espen Guttormsen, Christen Horn Johannessen, Arve Roaas, Sveinung Torgersen og svenske Roger Nilson som navigatør.