Årsmøte i NORLYS

Book inn i NORLYS

Book inn i NORLYS

Karl Otto Book ble nyvalgt medlem av NORLYS styret under mandagensårsmøte på Gardermoen. Han skal jobbe med å få båtforhandlerne til ålevere LYS-nøkkelferdige båter og for at LYS skal bli sterkere ogenklere. 

Publisert Sist oppdatert

Håvard Ravn Ottesen hadde på ingen måte brukt for 40 stoler i møterommet på Gardermoen på mandag. Det var 11 stemmeberettigete som stilte på NORLYS årsmøtet.

ENKLERE. Sammendraget av møtet ser slik ut: Ingen endringer av LYS avgift, arbeide for at det blir enklere for nybåteiere å få nøkkelferdig LYS-målt båt og at Karl Otto Book ble nytt medlem i NORLYS styret.

- Jeg ble spurt om å ta på meg vervet og jeg håper at jeg gjennom min jobb som seilmaker kan tilføre styret noe, sier Karl Otto Book, seilmaker hos Seilmaker Iversen i Bergen.

Han vil jobbe for å styrke og forenkle LYS.

- Det er det samme for meg hva slags regel vi seiler under så lenge vi har det moro på regattabanen og at alle opplever regel som rettferdig. LYS har en lang tradisjon i Norge og jeg ser ingen grunn til at vi for eksempel skal gå over til IRC. Det er en ettalls regel som på ingen måte er bedre enn LYS, og det er en regel uten organisasjon, sier Book.

ENDRINGER. Han ser for seg at det for eksempel må inn en vindfaktor i LYS ved enkelte regattaer.

- Shetland Race er en regatta som hovedsaklig seiles på slør eller lens. Da slår det galt ut i kampen mellom typiske kryss og lensebåter. Det kan være vi skal se på noen løsninger her, sier Book, vel vitende om at han snakker ned sin egen mulighet til å kunne vinne nok en gang med sin Mini Transat Pluto.

I fjor vant han med rundt 3 ½ time på korrigert tid etter en forrykende lens over Nordsjøen.

FERDIG. Han skal også jobbe for å få seilbåtforhandlerene til å levere båter med ferdig LYS bevis.

- Vi må få flere seilere inn i regattamiljøet raskere, og en slik løsning kan gi flere sjansen til å få det moro på vannet, sier Karl Otto Book.