Neglespretten

Isbryter måtte til for å kunne stille til start

Isbryter måtte til for å kunne stille til start

Isvarselet arrangøren av Neglespretten, Åsane Seilforening, nylig sendte ut, var ikke fikk tatt ut av luften. Det fikk seilerne om bord i båtene HAWTHORN og VENTUS da de skulle buksere dem ut fra Bergens Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi skulle ta ut båtene fra Kvitturspollen der Bergens Seilforening holder til i går kveld, lå isen tjukk – 5 cm på det tjukkeste, så vi måtte rekvirere en isbryter som på et par timer i løpet av kvelden klarte å knuse isen helt inn til de to båtene, forteller Trond Wickman om bord i VENTUS.

Da råken var klar, fulgte de to båtene ut i kjølvannet av isbryteren, slik at de fikk fortøyd i isfritt farvann.

– Ja, vinteren prøver i år så godt den kan å sette en stopper for Neglespretten, seilernes vinterhøytid i Bergen. Da vi etter tre timer returnerte til bilen, var håret like stivt som hanskene mine av et fint islag. Temperaturen var da minus 9 grader utenfor bilen, forteller Wickman.

Kulden og isen til tross – dette ser ikke ut til å stoppe interessen for å seile Neglespretten. Over 50 båter er til nå påmeldt og så langt ser det virkelig ut til at regattaen vil leve opp til navnet sitt i år.

CELEBERT BESØK. En av de påmeldte er nederlenderen Huib Sweets, mannen som står bak doublehandedseilasen 1000Miles Race. Han har tatt med seg noen medseilere og skal seile om bord i HAWTHORN.