Acura Key West 2008

Kjus i kronprinslag

Kjus i kronprinslag

Lasse Kjus har havnet i godt selskap i Acura Key West 2008. De harblitt tatt ut til å seile på samme lag som Kronprins Frederik av Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Acura Key West er en av de store regattasamlingene på østkysten av USA og regattaen trekker mange av de store stjernene til entype klassene. Hvert år arrangeres det også en internasjonal lagregatta. International Team Competition i Acura Key West 2008 er satt sammen av tre båttyper: Farr 40, Melges 32 og Melges 24.

DANSK-NORSK. Det skandinaviske laget er satt sammen av Kronprins Frederik av Danmark i Farr 40en Nanouq, Lasse Kjus i Melges 24 og Stephen Pugh (USA) i Melges 32. Helt skandinaviske er med andre ord laget ikke.

Lasse Kjus sin båt er helt ny og de får den levert rett til regattaen.

- Skipper Kjus har blitt satt opp i et skandinavisk lag med Kronprins Frederik av Danmark. Det er lenge siden man seilte under dansk-norsk flagg, melder Thomas Oksmo som er taktikker på Kjus sin Melges 24 i Key West.

STJERNER. Bouwe Bekking er taktikker for Kronprinsen og navnene det skandinaviske laget skal konkurrere mot er ikke hverdagslige: Paul Cayard seiler på Farr 40en Warpath, og resten av laget består av to Melges-lag fra Kahns leir, Ernesto Bertarelli har tatt seg litt fri fra AC krangelen for å seile Farr 40 med Brad Butterworth ved sin side, Ian Ainsle, 'Thierry Peponnet, Pietro D'Ali, Gavin Brady, og Terry Hutchinson er noen av de andre navnene.

Acura Key West seiles fra 21. til 25. januar. Det norske laget med Lasse Kjus i spissen setter seg på flyet til Miami 18. januar.