SubSea 7 Nyttårsseilas

Express seier i perfekte forhold

Express seier i perfekte forhold

En dag etter skjema for Subsea 7 - Nyttårsseilasen ga perfekte forholdmed enkelte solgløtt for Stavanger-seilerne. Det ble Expressene somdominerte pallen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at årets Subsea 7 - Nyttårsseilas ble utsatt fra lørdag til søndag på grunn av varsel om mye vind, ble det til slutt en regatta under nærmest perfekte forhold på søndag for de 46 båtene som var påmeldt, melder Einar Talgø, Stavanger Seilforening.

STILLE. Startområdet i Vågen - helt inne i Stavanger sentrum - lå i le for den sydøstlige brisen som var og starten gikk derfor rolig for seg under litt skiftende og ustabil vind.

Utover Byfjorden ble det etter hvert passe vind for de fleste. Temperaturen i januar måned i Stavanger var det heller ingenting å si på . I enkelte perioder kom også solen frem og gjorde det hele til en riktig trivelig opplevelse for de som var på fjorden.

SUPPE. Etter seilasen inviterte sponsor Subsea 7 til fiskesuppe med tilbehør og seilerne fikk de tradisjonelle gode tilbakemeldingene og kommentarene fra seilguru Christen With i kombinasjon med ferske videoopptak fra seilasen ved Arne Reidar Mortensen fra det lokale TV Vest.

Resultatmessig ble det dobbelt seier til Express ved at Expressen Jadarhus, med rormann Nils Olav Opsanger, kryssen mållinjen først i regattaklassen tett fulgt av en annen Express - Team Subsea 7 med rormann Jon August Houge.

UTEN PLASS. Deretter fulgte Buon Gusto med skipper Graham Lord på tredjeplass og Vidar Løining i Happy - en Dehler 34 - på fjerde. Flerårig vinner av Subsea 7 - Nyttårsseilas, Rainbow Dancer, en Rainbow 42, med Trond Kjønnerød, nådde ikke helt til topps denne gangen og gikk inn til en pen femte plass.

Hele resultatlisten finner du her.