Miami Olympic Regatta

Solid Lode-start i Miami

Solid Lode-start i Miami

Aggressiv start og litt lavere puls ute på banen var dagens strategifor Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen i Miami Olympic ClassRegatta. Det ga uttelling.

Publisert Sist oppdatert

Alle de hardeste konkurrentene til LodeStar er på plass i Miami Olympic Class Regatta denne uken, så her er det viktig at Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen hevder seg i toppen.

KLASSISK. Det klarte de fint på første dag som var mandag.

Mandagens seilaser bød på typiske Miami forhold midtvinters. Sol og skiftende nordavind feiet over baneområdet. Sammen med trener Lars Loennechen var dagens plan lagt; aggressiv i starten og ikke seile med for høy risiko. Det klarte duoen utmerket.

Team LodeStar fikk en bra start i første seilas og var raskt oppe i feltet. Vinden var veldig skiftende både i styrke og retning, og det var om å gjøre og ikke låse seg til en av banehalvdelene. Eivind og Petter spilte skiftene bra og rundet 3 på første toppmerket. Andre runden var også preget av store vindskift. Ved sikker seiling og fokus på arbeidsoppgavene sikret gutta seg i mål på en 6.plass.

SUSER AVGÅRDE. - Vi seilte forbi 3 båter på siste lensen og lå på 3.plass 200 meter fra mål, men takket være et 20 graders vindskift tapte vi disse båtene på akkurat mållinjen. Veldig surt, sier Petter Mørland Pedersen i en pressemelding.

Starten på andre seilas var ikke av samme kaliber, men ved å treffe perfekt på første vindskift og god båtfart kjempet de seg opp på en 2. plass på første toppmerket. Derfra og inn var det hele tiden en overveiing om duoen skulle angripe 1. plassen eller sikre de som angrep bakfra. Det ble det siste, og de seilte inn til en soleklar 2. plass.

- Jeg er veldig stolt av Eivind og Petter i dag, de gjorde akkurat som vi ble enige om, forteller en stolt og smilende trener Lars Loennechen

HARDT. Det seiles to fleet i starklassen og de to norske seilerne er derfor 7 sammenlagt, med kort vei oppover på listen.

- Det er hard kamp blant nasjonene som ikke har kvalifisert til OL enda, så det gjelder å ikke ligge på latsiden frem mot VM i april. Selv er vi kanskje den Staren som har flest treningstimer på vannet og på gymmen siden 1. november, det skal vi fortsette med, sier Eivind Melleby.

Miami Olympic Regatta fortsetter med innledende seilaser i to dager til, før seilerene fortsetter med Gull- og sølvfinaler. Den avsluttende medaljeseilasen gjennomføres på lørdag.

RESULTATER etter to regattaer:

1. Flavio Marazzi/Enrico De Maria SUI

2. Hamish Pepper/Carl Williams NZL

3. Rick Merriman/Brian Sharp USA

4. Peter Bromby/Lee White BER

5. Hans Spitzauer/ Christian Nehammer AUT

6 .Xavier Rohart/Pascal Rambeau FRA

7. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR

8. Mark Reynolds/Steve Erickson USA

9. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic CRO

10. Augie Diaz/Phil Trinter USA