Hvilke konsekvenser får en storbåt-satsing?

Står Norges Seilforbund foran store endringer?

Står Norges Seilforbund foran store endringer?

At Norges Seilforbund nå vil lage en karrierestige og satse på storbåtseiling på lik linje med satsingen de har på OL, er en meget oppsiktsvekkende nyhet. Kanskje er det den største nyheten som er kommet fra NSF siden forbundet ble stiftet. Det bør avstedkomme meningsutvekslinger og debatt!

Publisert Sist oppdatert

Helt siden Norges Seilforbund ble stiftet i 1970 har all aktivitet i forbundet vært rettet inn mot ett hovedmål: å prestere best mulig i OL. Atskillig energi, atskillige treningsmodeller, atskillige organisasjonsformer og atskillig millioner av kroner har opp igjennom årene vært brukt på å oppnå dette målet.

REVOLUSJON. At Norges Seilforbund nå sier at de vil sidestille en satsing på storbåtseiling der America’s Cup og Volvo Ocean Race utgjør toppen av pyramiden, er revolusjonerende nyheter. Om man skal ta Norges Seilforbund på ordet – og om man har innsett rekkevidden av det som er blitt sagt.

Uansett burde utspillet Pål Karsten Fevang kom med under shorthanded-seminaret i Oslo mandag 28. desember invitere til debatt og engasjement, for er det slik at storbåt-pyramiden og OL-pyramiden skal sidestilles, så må det nødvendigvis resultere i store omvetninger i forbundets arbeid og fokus.

MANGE SPØRSMÅL. – Er det mulig å sidestille en målrettet storbåt-satsing uten at det går ut over fokuset forbundet har på jolle- og OL-seiling?

– Kan man forvente at næringslivet skal finansiere hele denne satsingen?

– Er satsingen på storbåtseiling bare noe som vil komme de beste til gode?

– Er en statsing på storbåtseiling noe som vil komme ungdommen til gode – eller er det bare for dem som allerede har båt og penger?

– Hvor skal en karrierestige innen storbåtseiling starte? Hos barn som er med foreldrene/venner om bord i en stor båt? Når ungdom er "ferdige" med jolleseilingen?

– Eller bør NSF droppe hele tanken om en satsing på storbåt og la dem som har båt og midler klare seg selv?

SI DIN MENING. Dette er bare noen spørsmål, for det fins et uttall av spørsmål som dukker opp i kjølvannet av de endringene styret i NSF nå akter å gjøre, og finnes det et snev av engasjement i seiler-Norge burde det også være mange meninger.

SEILmagasinets Forum-sider og kommentar-muligheter stilles herved til disposisjon!

Du kan se hele Pål Karsten Fevangs innlegg på shorthanded-seminaret på SEILtv.