Kald rekord

Ny Gotland Rundt rekord

Ny Gotland Rundt rekord

Det er tydeligvis bare flerskrogsseilere som tør begi seg rundt Gotland på vinterstid. Nå har et tysk-svensk lag satt rekord rundt den svenske sommerøya i en Seacart 30.

Publisert Sist oppdatert

Playing for Success brukte under 12 timer på de første 150 nautiske milene sørover. Det gir en snittfart på 13 knop og mannskapet begynte å fabulere om de skulle klare å komme seg under de magiske 24 timene.

KALDT SOM F. Men det var nok bare kulden som spilte fantasien et puss.

- Når en seiler i minusgrader i høy fart er har du to alternative: Holde seg våken og kroppen i gang. Alternativet med å sove er ikke reelt siden du tror at du enten kommer til å fryse i hjel eller miste tennene i prosessen, sier Calle Hennix, mannen som satt Seacart 30 prosjektet i gang og er en ustoppelig kraft i miljøet.

Han var selvfølgelig med på Seacartens ferd rundt Gotland i de bitende forholdene. Skipper var Thomas Reinke, og de to andre om bord var Michael Walther og Mikael Lundh, tidligere Swedish Match og djuice blant mye annet.

FALT I HULLET. Starten på rekordforsøket var rask, men slutten var seig fordi de havnet i et veldig lokalt vindløst hull. En stund så det ut til at rekorden kom til å glippe, men da vinden endelig fylte igjen ga de maksimalt og krysset linjen utenfor Sandhamn 32 minutter og 3 sekunder foran den eksisterende rekorden i 30 fots flerskrog klassen

Playing for Success har nå den offisielle rekordtiden på 27 timer 26 minutter og 39 sekunder.

Endelig i mål kom de seg inn til den mest etterlengtede debriefen i deres felles seilerhistorie. På puben i Sandhamn ble de raskt enige om at 24 timer er oppnåelig og at de skal forsøke igjen neste år.

ENSKROG IKKE NOK? Det er bare flerskrogsseilerne som tør begi seg ut på rekordforsøk i Østersjøen på vinteren. Fortsatt er det ingen enskrogsbåter som engang har forsøk å sette rekord på strekningen rundt Gotland. Noe for deg?