Nye forhandlere

Bergensere satser på langtur

Bergensere satser på langtur

Fjord Marine i Bergen har utvidet sitt repertoar av seilbåter og hadde premiere på Feeling 39 på Dra til Sjøs forrige uke. De fikk mange interesserte om bord i langturbåten.

Selv om Feeling 39 ikke er noen ny båt så var det likevel den største seilbåtnyheten på Dra til Sjøs messen i Bergen. Fjord Marine ble importør av det franske merket i fjor høst, men bare få dager før messen fikk de den første båten til Bergen.

NATTSEILAS. De tre bergenserne som står bak selskapet fikk rigget den i en fart og fikk seg en nattseilas bort til messeområdet.

- Det var hektisk, men en fin opplevelse, sier Helge Brakstad, daglig leder i Fjord Marine.

Han har med seg Bjørn-Vidar Bårtvedt og Geir Christian Helgesen på laget. Frem til i høst hadde de kun MacGregor, verdens mest solgte trailbare seilbåt med mulighet til mye hestekrefter på hekken, å selge. Men så ble de forhandlere for Feeling.

- Det var mange av de som så på MacGregor som gjerne ville ha en større båt. Feeling er en båt som mange langturseilere kjenner til og vi mener denne passer veldig bra til norske forhold, sier Bårtvedt.

LOVORD. 39 foteren på messen fikk mange lovord fra besøkende. Feeling båtene kan leveres med vippekjøl som felles inn bakover eller fast kjøl. Fjord Marine har valgt den bevegelige løsningen og den stikker bare 0,8 meter på det grunneste.

39 foteren på messen hadde lyst bøkeinteriør, vinduene i det skåstilte dekket ga sikt fremover når en sto under dekk og det var veldig godt med stueplass. Fotpumpe til både salt og ferskvann er en klassiker på langturbåter og det var på plass i Feelingen. Ute i cockpit var det høye kanter rundt benkene som ga god trygghetsfølelse og beskyttelse.

SENERE. En basic Feeling 39 kommer på i overkant av 1,6 millioner kroner, og så må du legge på instrumenter, varme og litt til.

SEILmagasinet kommer tilbake med en prøveseiling i en senere utgave av magasinet.