GROUPAMA på rett kjøl igjen

GROUPAMA på rett kjøl igjen

Trimaranen GROUPAMA som 18. februar mistet det ene skroget og tippet rundt, er reddet og snudd på rett kjøl igjen. Langturseileren Øystein Djønne overvar snuoperasjonen og rapporterer i tekst og bilder til SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

18. februar kullseilte trimaranen GROUPAMA utenfor kysten av New Zealand. Seilerne om bord ble reddet og båten ble etter hvert slept trygt inn til land. Den ble slept inn til byen Dunedin uten store komplikasjoner. Babord skrog var brukket av, men fløt i overflaten sammen med båten. Masten var også brukket, og deler av den var allerede berget i land.

Søndag 24. februar startet operasjonen med å snu båten tilbake med skrogene i vannet igjen. Mye forarbeid med tømming av vann fra hovedskroget og utstyr som skulle ut, tok hele formiddagen, før stropper ble festet fast i skroget.

To mobilkraner løftet synkronisert styrbord skrog opp i luften,

mens en slepebåt dro i hovedskroget for å snu båten. Båten snudde seg pent over, men det krevdes litt vekt på styrbord skrog for å få båten til å legge seg flytende igjen.

Nå er det meningen at båten skal skipes tilbake til Frankrike for å repareres. Vi kan i mens vente i spenning for å se om vi senere får oppleve å se dette fartsvidunderet i aksjon igjen.