VM Laser Radial for damer

Stang ut på oppløftende dag

Stang ut på oppløftende dag

Det ble en første regattadag med blandete følelser for Elin Samdal i VM i Laser Radial i New Zealand. I begge seilasene hang hun med fra start, men en kullseiling og disk for å ha brudt 1-minuttsregelen var et skår i gleden over ellers god seiling.

Publisert Sist oppdatert

Mens første VM-dag ble et maraton i venting, ble dagen i går et maraton i henging. Det blåste 20 knop vind.

– Heldigvis med mange skift, noe som gjorde at ikke hardvindsseilerne profiterte altfor mye, skriver Elin Samdal på SEILbloggen sin.

Der forteller hun også at hun hadde to knallstarter, og at hun i den første regattaen ledet an i feltet opp mot det første kryssmerket.

– Men da jeg måtte gå aktenom finske Sari Multala (som ble nr. 2 i seilasen), krenget jolla litt for mye, og da bommen med stram bomvang (kick) tok vannet, endte jeg med masten i vannet, forteller hun.

Så i stedet for en topp 10-plassering, endte hun på 15. plass.

I den andre seilasen vant hun starten ved le-merket og seilte seg inn til 10. plass, men hun ble senere disket for å ha vært over linjen det siste minuttet før start.

– Det må ha skjedd at baugen snek seg over linjen da jeg slo 40–50 sekunder før start, for starten hadde jeg full kontroll på nede ved le-merket, skriver Elin Samdal på sin SEILblogg.

Mesterskapet ldes av finske Sari Multala og belgiske Evi van Acher, som begge har hver sin 1. og 2. plass. Multala var tidligere en av Siren Sundbys hardeste konkurrentere om OL-gullet i Europajolle i Athen. van Acher overrasket alle – inklusive seg selv, ved å seile så godt i mye vind. Hun er kjent som lettvindsseiler, og VMet representerer et comeback etter en flere måneder lang virus-sykdom.

De 116 seilerne er delt i to innledende felt. Elin Samdal ligger på 75. plass med sin ene tellende disk, men ville med 10. plassen vært nr. 19 sammenlagt.