Spi Ouest 2008 i politikkens tegn

Stoppet av vind og vaier

Stoppet av vind og vaier

La Trinite Sur Mer (SEILmagasinet): I dag skulle første dag av Spi Ouest startet, men det ble dårlig med seiling. To grunner; for mye vind og en stor stålvaier som sperrer havnen...

Publisert Sist oppdatert

Hvert år arrangeres den store regattaen Spi Ouest i den franske atlanterhavsbyen La Trinite Sur Mer. Regattaen arrangeres tradisjonsrikt i slutten av påsken, så også i år. Spi Ouest er på mange måter frankrikes svar på den amerikanske Key West-regattaen og er et stort arrangement med opptil 500 båter på plass. Blant mangfoldet av båter finner man blant annet Mumm 30, Grand Surprise, Open 7.50, Archambault 35 og en mengde IRC-båter. Undertegnende er på plass for å seile Jeanneau Sun Fast 3200.

STÅLVAIER. Men – I dag har det blåst for mye for arrangørene, vi har sett 42 knop, som er i meste laget for baneseilaser.

Men den største grunnen til hodebry for regattaarrangørene er nok den vaieren franske fiskere har strukket tvers over utløpet av elven som munner ut i Atlanterhavet.

Fiskerne aksjonerer mot for høye drivstoffpriser og har funnet Spi Ouest som en passende arena for å få gjennom sine krav: 30 cent lavere priser på drivstoff.

INGEN SEILING. I dag ble det ingen seiling, men i morgen er det meldt mindre vind og det er håp fra arrangørenes side at tvisten med fiskerne blir løst. Da får muligens Simen Løvgren endelig prøvd seg på regattabanen i sin nye Sun Fast 3200. Ved siden av undertegnede, har Løvgren med seg Morten Rustad, Kjell Sandvig, Steinar Støre og Dag Skarsgaard under årets Spi Ouest.