Det stunder mot VM i Star-båt

Trangt nåløye venter det norske Star-håpet

Trangt nåløye venter det norske Star-håpet

21 nasjoner skal kjempe om fire gjenstående OL-plasser når det seiles VM i Starbåt fra 7. til 18. april. Blant dem er Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fra Norge. som håper å komplettere det norske OL-laget i Beijing.

På papiret skulle det være »lett match» for de er ranket som nummer syv i verden, men med en 21. plass i bagasjen fra Bacardi Cup er de litt urolige og håper på at det er hold id et gamle ordtaket: «En dårlig generalprøve gir en god premiere».

I alt stiller det seilere fra 32 nasjoner og mesterskapet seiles som i Bacardi Cup med en lang baneseilas hver dag; til sammen seks seilaser hvorav den dårligste kan strykes.

TOPP TI. – For oss er det aller viktigste at vi klarer nasjonskvalifiseringen til OL, men vi føler at vi er i ferd med å etablere oss i tetsjiktet  og har som mål å være topp 10 i dette mesterskapet, sier Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen i sitt nyeste nyhetsbrev.

Av de 32 nasjonene som deltar er det 21 som ikke er OL-kvalifisert, og de skal kjempe om de fire gjenstående plassene.

Her er guttas egen oppsummering av Bacardi Cup, som nylig ble avsluttet og der de to ble nummer 21 av 115 båter:

Vi startet Bacardi Cup med å vinne første race! Det var en deilig følelse å motta Bacardi-flasken fra Tito Bacardi i egen person.

Med over 115 båter på startlinjen blir spillet litt annerledes enn vi er vant til fra ISAF-formatet. Vi gjorde mye riktig og noen store tabber.

I ett race satt vi på håndbrekket i det vi seilte oss inn i en diger tangklase. Vi lå da som nummer fem 100 meter før siste lensemerke og måtte se oss forbiseilt av 20 båter før vi kom oss løs.

I det nest siste racet røk fokkefallet vårt halvveis på siste kryssen. Til tross for at vi seilte uten fokk kom vi oss i mål til en 14.plass så vi hadde i alle fall god fart…:)

Vi fikk dessverre ikke reparert fokkefallet før siste regatta og ble derfor tilskuere i det racet og måtte ta med oss en DNS. Etter fem regattaer, hvorav en på benken, ble vi tilsutt nummer 21, noe som var langt under forventningen.