Spennende utfordring for den rette

Navigatør søkes til Norges råeste regattabåt

Navigatør søkes til Norges råeste regattabåt

– Vi trenger en navigatør. Fins det noen der ute som kunne tenke seg å være med oss? Det er Peer Moberg som stiller spørsmålet til SEILmagasinets lesere. Vedkommende vil kunne være navigatør om bord i AL CAPONE, Einar Sisseners Cookson 50, som uten tvil bør kune tåle betegnelsen Norges råeste regattabåt.

Publisert Sist oppdatert

– Bakgrunnen for behovet, sier Moberg, – er at vår faste navigatør, Bernt Marstein, skal flytte til Moskva i jobbsammenheng, og da står vi plutselig uten bemanning på denne plassen.

– Og hva kreves?

– Man må ha litt erfaring og så må man ikke minst synes det er gøy å navigere. AL CAPONE stikker 3,50 meter dypt, og det går fort, så må virkelig vite hvor man seiler hen, sier Moberg.

UTSTYRSPAKKE TIL KR 150 000. Til å hjelpe seg i navigatørjobben kan han tilby nærmest alt tenkelig Brookes & Gatehouse og Deckman-utstyr med ditto trådløse og lyssterke skjermer og PCer.

– Jeg tror vi har en navigasjonspakke om bord til 150 000 kroner, sier Peer Moberg og medgir at navigasjon- og elektronikk ikke er hans sterke felt.

HELE SESONGEN. AL CAPONE kommer fra New Zealand til Norge 13.–14. april, og første arrangement blir Norths treningssamling i Holmsbu i slutten av måneden. Deretter skal den seile i flere store arrangementer utover i sesongen, inklusive Gotland Runt i Sverige. Og navigatøren trengs for hele sesongen.

Er du interessert, kan Peer Moberg nås på tlf. 922 46 001 eller per epost.

NORGES RÅESTE. Og for å gjenta noe av det vi har skrevet om båten før: Båtens mål strutter av fart: 49,99 fot lang, 3,5 meter dyp og 4,30 m bred. Båten veier 7 tonn hvorav 3,6 av disse er i kjølen, som kan svinges 35 grader ut til siden. Og ifølge Peer Moberg skal den være god for hastigheter opp mot 30 knop!

Den nye båten har en rigg som er så godt som tilsvarende TP52-båtene bruker, men den er kun satt opp med spinnaker på et fast baugspryd – som forøvrig er på 250 kvadratmeter. Båten skal seiles med et mannskap på mellom 10 og 15 personer.