Gundersen/Bovim nr. 21 i 49er-EM

Forlater Mallorca med opptur i lomma

Forlater Mallorca med opptur i lomma

Til tross for 21. plass sammenlagt i EM for 49er på Mallorca kan Christopher Gundersen og Frode Bovim gå ut av mesterskapet med en aldri så liten opptur i lomma: De vant gullfeltets siste seilas.

Publisert Sist oppdatert

I 12 knops vind vant de den aller siste seilasen før det endelige medaljeracet blant de 10 beste, og det gir helt sikkert det norske paret en god følelse på veien videre mot OL i Beijing. De vant også en seilas i de innledende heatene, så de har definitivt vist at potensialet er der.

Seieren gikk – ikke overraskende – til det spanske paret Iker Martinez og Xabi Fernandez. De har ledet mesterskapet fra dag én, og med tanke på at de også vant OL i Athe for fire år siden, er de utvilsomt på rett kurs. Federico Alonso Tellechea og Arturo Alonso Tellechea sørget for at det ble dobbelt spansk etter at medaljeracet ble unnagjort i dag.

Bronsen gikk til Ukraina, representert ved Rodion Luka og Geogiy Leonchuk, mens Peter Krüger Andersen og Dennis Dengsø Andersen ble beste nordiske duo på en 10. plass. Gundersen/Bovim ble 4. beste nordiske lag.

Fullstendig resultatliste finner du her.