EM i Yngling

SONY DSC

Katastrofestart for de norske jentene

Det ble bokstavelig talt en svart dag for det norske Yngling-laget under åpningen av EM i Spania i dag. Etter en positiv åpning, røk forstaget i 2. seilas og i den tredje ble de flagget av for tjuvstart. Det betyr at de nå ligger nest sist.

Publisert Sist oppdatert

Det kunne nesten ikke gått verre for Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. I første seilas kjempet de om 7. plassen, men ble tatt i mål på 10. plass. I andre seilas lå de på 6. plass da de skulle runde opp etter den første lensen og forstaget røk slik at masten kun ble stående ved hjelp av fokkefallet. Og i siste seilas ble de »black-flagget» av ved første merket, der de lå på 3. plass, på grunn av tjuvstart.

– Jeg har virkelig vondt av dem, og dette viser hvor kort det er mellom «himmel og helvete». Jentene har egentlig seilt kjempebra, og hadde de hatt serien 7-6-3, som de lå an til, hadde de hatt 16 poeng og ligget på delt 3. plass, sier Thomas Guttormsen, som er hjemmeværende trener for laget. Med seg for anledningen har de norske jentene Christopher Gundersen, Siren Sundbys samboer, som kommer rett fra 49er-EM på Mallorca.

Han bekrefte det Guttormsen sier:

– Jentene har egentlig seilt kjempebra, og de rundet det første toppmerket som nummer 4, 3 og 3 i de tre regattaene, sier Christopher Gundersen til SEILmagasinet.

Men i stedet for himmel ble det altså helvete og 58 poeng for dem etter første dag.

– Det største problemet er at de nå må dra med seg det ene av de to dårlige resultatene i sammendraget, sier Guttormsen.

Christopher Gundersen kan imidlertid fortelle at det er god stemning i laget, ikke minst fordi de gode rundingene er kommet som et resultat av bevisste valg.

– De har seilt bevisst, men dårlig, kan man vel si, sier han.

Leder gjør amerikanske Sally Barkow foran nederlandske Mandy Mulder og britiske Sara Ayton – alle tre blant storfavorittene til tittelen.

For fullstendige resultater, sjekk her.