Volvo Cup 2

BLOW tett foran TERRA i Italia

BLOW tett foran TERRA i Italia

I utgave 2 av italienske Volvo Cup greide Peder Nergaard å komme seg på plassen foran Peder Jahre & Co i TEAM TERRA EIENDOMSMEGLING. Dermed ble det to norske lag blant topp tre for amatørene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ble ummer 13. totalt og nummer 3. i amatørklassen, slått av BLOW somble 12. Vi er ikke fornøyd med strategivalg i forkant av en del av startene våre og ser man på resultatlisten, så skjønner man fort hvilken..., sier Marius Falch Orvin til SEILmagasinet.

– Vi fikk en fin start i første race lørdag og rundet som nummer en på toppmerket. På lensen seiler vi tett med båt nummer to, en sveitser, men han klarer å gå de gradene dypere enn oss som gjør at han runder forran. Vi velger motsatt gatemerke og seiler en god kryss og runder først på toppmerket igjen. Desverre tar han oss med to meter i mål og vi blir nummer 2, fortsetter Falch Orvin.

– I race 3 starter vi dårlig og blir liggende i bunnen for å slå oss fri. Vi seiler oss opp en del plasser, men taper de igjen på dårlig veivalg siste lens og blir 64. i mål. I lørdagens siste race var vi igjen med i starten. Vi kom godt ut og kunne velge hvor vi ville seile. Vi lå stabilt topp 8 gjennom hele løpet, men vant noe på siste lens og kom i mål på 5. plass.

På søndag løyet vinden fra morgenen av og når den første starten ble satt igang var vinden svært ustabil. TEAM TERRA hadde en dårlig start i en klynge på midten/lo og gikk på høyre siden av banen. Venstresiden var favorisert og det ble stor strekk i feltet med det norske laget i feil ende.

– Vi kom i mål som nummer 40. Race 2 ble satt i gang med brukbar vind. Vi starten alene i le for babord, men slo over på styrbord ca. midt i feltet og rundet toppmerket i topp-ti puljen. I løpet av lensen døde vinden helt ut og vi ble liggende ved gaten i vindstilla til arrangøren korrekt blåste av.

– Men nye seil fra Quantum Sails gjorde sitt til at båtfarten var meget god, så vi kan ike klage på den. Neste Melges -arrangement i Italia er åpent italiensk mesterskap/Volvo Cup 3 i Cagliari på Sardinia 1.-4.mai.