LodeStar i Miami

Tabbekvoten oppbrukt

Tabbekvoten oppbrukt

Det er fire dager igjen av VM i Star og Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har ingenting å gå på lenger. Lørdag seilte de seg rett inn i et black flag.

Publisert Sist oppdatert

Polske Mateusz Kusznierewicz og Dominik Zycki tok sin andre strake seier på lørdag og leder dermed VM. De gikk i mål godt over et minutt før nestemann i lørdagens race.

Det norske laget fikk bare lov til å seile til første merke. Der fikk de sammen med 24 andre båter beskjed om at de var tatt for tyvstart med det sorte flagget oppe. Dermed var det bare å brekke ut til siden og innse at dagens kamp var tapt.

Med et dårlig resultat og en diskvalifikasjon etter to dager er tabbekvoten for Melleby og Mørland Pedersen helt klart oppbrukt. Det er fire dager igjen av Verdensmesterskapet.

Alfor mange av de landene som skal nasjonskvalifisere seg til OL ligger foran det norske laget på listen. LodeStar er nå på en sammenlagt 59. plass.

Søndagens resultat kommer til å vise om de takler presset som nå hviler på skuldrene deres - for det er liten tvil om at de kan løfte seg langt, langt høyere på listen.