Semaine Olympique Française i Hyères

Oppover for de norske seilerne

Oppover for de norske seilerne

Espen Guttormsen, sportssjef i Norges Seilforbund, har det moro på jobben for tiden. I dag rykket flere norske seilere videre opp på resultatlisten i Hyeres.

Yngling-jentene leverte serien 2., 3. og 4. plass på torsdag. I motsetning til onsdagens kraftige vinder var det torsdag de stikk motsatte forholdene som hersket på banen. Banemannskapet flyttet merker hele dagen for å holde tritt med den skiftende vinden.

GODE. Siren Sundby, Lise Brigitte Fredriksen og Alexandra Koefoed tok et hopp oppover resultatlisten med dagens pene seiling og ligger nå på 2. plass.

Sonar-gutta Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang-Hansen ble værende på andreplassen torsdag.

Christopher Gundersen og Frode Bovim var ikke like komfortable med forholdene i sin 49er og rykket ned til en 19. plass.

ERFAREN. Jannicke Stålstrøm var helt på høyden og gikk fra en 5. plass til en sammenlagt 2. plass i brett-klassen.

I kampen mellom Kristian Ruth og Stian Tuv om OL-billetten tok Ruth et steg i riktig retning i lite vind forholdene - det er de som er avgjørende når OL-billettene skal fordeles av Guttormsen. Ruth hoppet opp fra 10. til 8. plass. Tuv ramlet fra 40. til 57. plass.

LITE VIND GJELDER. I Laser Radial ble avstanden mellom Cathrine Gjerpen og Elin Samdal øket. Gjerpen rykket opp til 16. Plass, mens Samdal ramlet ned til 29. Plass. De lå på henholdvis 20. og 24. før første startskudd.

Bjørnar Erikstad i 2.4mR endte litt ned og ligger nå på 11. plass.

Peer Moberg rykket opp fra en 20. plass til en langt penere 14. plass etter torsdagens regatta. Han avsluttet med en 3. plass i de lette vindforholdene. Lette vindforhold er det i Bejing også...