Norske seilere til OL

Kristian Ruth med OL-billett

Kristian Ruth med OL-billett

Sportssjefen i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen, arbeider med innstillingene som skal oversendes Olympiatoppen over de seilerne som NSF mener fortjener en OL-plass. Dette skal være klart 3. juni, men SEILmagasinet vet at Olympiatoppen åpner for Laser-deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange nåløyer en seiler skal gjennom før vedkommende er på plass blant deltagerne i et OL. Først skal båttypen nasjonskvalifiseres, så må vedkommende vise at resultatene rettferdiggjør en OL-billett, deretter sender sportssjefen i NSF sin innstilling til Olympiatoppen.

Om man som seiler er kommet så langt, er det opp til Olympiatoppens utvalgskomité og toppidrettsjef Jarle Aambø å sende seilerne til De olympiske leker.

– Jeg holder på med innstillingene akkurat nå, så jeg vil ikke kommentere arbeidet på dette tidspunktet, sier sportssjef Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

– Men om alt går som det skal, skal Olympiatoppen være klare med sin avgjøresle til den 3. juni.

INNSTILT. Men, SEILmagasinet har vært i kontakt med Laser-seileren Kristian Ruth, som akkurat er kommet hjem fra Delta Lloyd Regattaen i Medemblik, Nederland, og han bekrefter at han har fått beskjed om at han vil bli innstilt til å seile OL i Kina i august.

– Det er riktig. Jeg har fått den beskjeden og er selvfølgelig veldig glad for det, sa Kristian Ruth til SEILmagasinet.

Ifølge Ruth har han også fått beskjed om at Olympiatoppen har bestemt seg for å sende en Laser til OL, og at denne seileren er ham.

Kristian Ruth og Stian Tuv kom som sagt nettopp hjem fra Nederland, sistnevnte med en 44. plass i seilsekken. Ruth avsluttet sitt nederlandsopphold med et sort flagg, og endte som nummer 26 på listene.

TIL KINA. Kristian Ruth reiser til Kina for å trene allerede 4. juni. Han har ordnet det slik at han skal trene sammen med det østerriske og svenske landslaget. Dermed kan han nyte godt av kunnskapen til Jan Steven Johannessen. Med seg har Kristian Ruth treneren Frode Jørstad.

Ruth har også ordnet med et sponsoropplegg frem mot OL. Det er Explora Capital som går inn med midlene Ruth trenger for å opprettholde et skikkelig sportslig nivå frem mot lekene.

UTTAKET. Etter de signalene SEILmagasinet har fått, vil sportsjefen innstille alle klassene som har fått «båtplass» under OL i Beijing. Dette dreier seg om Finn-jolle, Laser, RS:X damer, Yngling, Laser Radial og 49er – hvor de to sistnevnte, Elin Samdal og tospannet Christopher Gundersen og Frode Bovim, nok er de mest usikre når innstillingene kommer til Olympiatoppens bord.

49er-duoen avsluttet som nummer 21 i Nederland, samme plassering som Elin Samdal tar med seg hjem til Fredrikstad Seilforening.

Jannicke Stålstrøm leverte godt nok for en 9. plass blant de 21 seilbrettene som stilte til start, mens Siren Sundby, Lise Birgitte Fredrsiken og Alexandra Koefoed endte på en solid fjerdeplass – noe som lover godt i forkant av Beijing-OL.

LodeStar-laget, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen, seilte også i Medemblik, til tross for at OL-billetten glapp. Star-gutta leverte strålende, og kunne ta med seg en 8. plass hjem. Bare synd det kom litt sent.