Flødeseilasen

Førstepremie: Ett års forbruk av iskrem

Førstepremie: Ett års forbruk av iskrem

Det er nesten så det gir seg selv med Hennig Olsen AS som sponsor, men det er virkelig slik i Flødeseilasen: Beste båt over all vinner ett års forbruk i iskrem! Regattaen starter i morgen fra Kristiansand med ca. 75 båter på linjen og ender i Lillesand.

Kristiansands slakter, Rolf Anders Stumpf i Balladen STOMPEN, håper at alle gode ting er tre – noe som i så fall vil gi ham og mannskapet det attraktive berget av iskrem. To år tidligere har han nemlig vunnet over all, og han går derfor – selfvfølgelig – for et ekte hattrick i år – med iskrem som gevinst.

– Slaktere har sans for mat, og han liker helt sikkert iskrem også, sier regattasjef Bjørn Stien.

Regattasjefen er inne i siste hektiske fase før start.

– Ja, det er først når startskuddet går, at vi kan senke skuldrene, sier han.

Og oppgavene er mange. I de siste dagene har de måttet hjelpe mange som ikke har hatt LYS-målebrevet sitt i orden. Blant annet.

– Vi har vel fått målt en 15 seil og rigger, så nå har de fleste sakene sine i orden, sier Stien.

KRYSS I SKJÆRGÅRDEN. Værmeldingen lyder på østlig vind, noe som betyr kryss ut gjennom skjærgården ved Kristiansand. Den virkelige hårnålen blir Kjerkesundet, som ikke er mer enn 70 meter bredt på det smaleste, og med 75 båter på kryss kan det bli et spennende skue – og en spennende opplevelse for dem som seiler.

Spørsmålet deretter blir om sola utover dagen blir så sterk at solgangssystemet settes i gang og båtene får spinnakerseilas nordover – slik det pleier å være i Flødeseilasen.

– Vi håper også på at været vil bli strålende av en annen grunn, fordi det betyr at det blir lettere for oss å få plass i Lillesand til hele flåten. Vi er nemlig avhengige av at en del av de lokale båtene drar på skjærgårdstur i helgen for at vi skal få plass i havnen til alle, sier Bjørn Stien.

FARR 40-DUELL. Sportslig sett imøtesees kampen mellom de to Farr 40ene WOLFPACK og HAPPY HAPPY, og de fleste vil tro at kampen om line honours – å komme aller først i mål – vil stå mellom disse to.

Du finner mer om Flødeseilasen her og deltagerlisten her.