Mot gamle storhetstider

50 båter over Nordsjøen seiler

50 båter over Nordsjøen seiler

– Vi nærmer oss den gamle storhetstiden da 60-70 båter seilte over til Lerwick i Shetland Race, sier Andrè Farstad, leder i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008. Nesten halvparten av båtene seiler i shorthanded-klassen.

Det er under tre uker til starten av Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008 går fra Marstein Fyr utenfor Bergen, og så langt er 48 båter klare for Nordsjø-klassikeren. Regattakomiteen har hatt som mål å få med over 50 båter. Nå ser det ut til at de skal klare det.

Deltagerlisten er i år som i fjor preget av mange doublehanded-seilere. Det er nå 22 båter med bare to personer om bord. Nesten halvparten av doublehanded-deltagerne seiler også utholdenhetsprøven 1000 Mile Race. 1000 Mile Race har i år også en ekstra stopover i Newcastle, og Shetland Race utgjør 3. og 4. etappe i regattaen.

I klassen med fullt mannskap er det nå 26 deltagende båter og selv om det er en overvekt av båter fra Bergen-området, er det også mange som har seilt langt for å være med på regattaen.

– Øivind Lystad skal seile sin Elan 37 PIA 2 fra Kristiansund til Marstein før han kan starte. Terje Turøy, Moss Seilforening, i PATOS, en Comfort 34, har også seilt langt for å være med å kjempe om heder og ære i Nordsjøen, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Starten på Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008 går onsdag 18. juni klokka 13.00 fra Marstein Fyr utenfor Bergen. Etappen over til Lerwick på Shetland er 180 nautiske mil og det er fritt løp.