Motgang for 49er’n:

Syk i World Cup, skadet under trening

Syk i World Cup, skadet under trening

Det har vært litt motgang for det norske 49er-laget med Christopher Gundersen og Frode Bovim. Under World Cupen i Medemblik var Christopher syk, og under trening i Århus nylig ble han kastet ut av båten. Sammenstøtet med kjølen resulterte i et dypt kutt som måtte sys.

Publisert Sist oppdatert

– Men ingen fare, forsikrer Gundersen og Bovim.

– Om to dager og litt smertestillende skal vi ut på vannet igjen. Denne gangen fra Oslo.

Her er deres egen oppsummering fra den siste tidens begivenheter:

Det er full fart for team:B&G! Med et magert driftsbudsjett, skviser vi hver krone, og prøver å bruke ressursene våre mest mulig effektivt, slik at vi kan få trent mest og best mulig.

SYK I MEDEMBLIK. World Cup i Medemblik begynte godt første dag, men dag 2 og 3 var Christopher syk, og fungerte mildt sagt ikke helt optimalt.. Med alle 49erne på samme startlinje (46 st) var det helt avgjørende å være våken og ta valgene på banen, før alle sporene var opptatt. Da var det ikke bra å ha en sløv rormann, og vi tapte mye på at vi ikke var våkne nok i spillet. Dette til tross, vi fikk med oss mange nye erfaringer som vi blir bedre av!

Dagen etter WC, kjørte vi til Rotterdam, Nederland og pakket container til Qingdao med båt, seil og utstyr for bruk under OL. Det er litt av et logistikkprosjekt vi driver med til tider.. Takk til Tom Knutsen i KNS som har hjulpet oss!

TRENINGSKAMERATER. Etter å ha etablert oss blant de 20 beste 49er seilerne i verden, samt vist at vi også er gode for mye mer, har vi fått dannet et treningsteam med to danske båter, hvorav den ene båten, som skal til OL for Danmark, er ranket som nr 8 i verden. Vi er heldige som skal jobbe med disse gutta hele veien frem til OL. Treningen i dette samarbeidet vil bestå mye av utstyrstesting og trimming (mast og seil) for bruk under OL. Teknikk og båt mot båt situasjoner kommer vi også til å fokusere mye på.

En annen veldig viktig del av treningsforberedelser frem mot OL er trivselen og motivasjon på trening. Sammen er vi 3 båter og 2 coacher, som både på og av vannet jobber med å gjøre treningsperioden gøy.

KUTT. Trening vil foregå i Aarhus, Danmark, samt Qingdao, Kina. Siste treningsperiode i Aarhus, endte litt bråere enn forventet: Under sterk vind (ca. 10m/sek) trente vi på manøvrer (kortbane, på denne måten flytter vi grensene på hva vi kan gjennomføre under vanlig seilas), og hadde en stygg kullseiling hvor Christopher ble kastet ut av båten og traff kjølen på vei ned i vannet. Sammenstøtet endte med et dypt kutt som måtte sys igjen, og en biltur til Norge… (kom hjem natt til i dag)

Men igjen fare: om to dager og litt smertestillende skal vi ut på vannet igjen. Denne gangen fra Oslo.