Archipelago Raid 2008

Klar for mer øyhopping

Klar for mer øyhopping

Selv om Rune Aasberg var sliten etter fjorårets Archipelago Raid, var det første han sa da han kom i land: – Dette skal jeg gjøre mer av. Og nå er han klar igjen – med ny partner.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, jeg stiller igjen. Det var en fantastisk opplevelse i fjor og jeg er glad for at jeg har muligheten igjen, sier Rune Aasberg til SEILmagasinet.

I fjor seilte Aasberg Archipelago Raid sammen med Tom Thoresen, men i år har han fått med seg Hobie Cat 16-spesialisten Kristian Ask. Ask er ifølge Aasberg norgesmester i 16-foteren «hvertfall» tre ganger og har nok mye å tilføre Aasberg innen katamaran-seiling.

– Vi har vært å trent i Larvik i helgen og det gikk fint, selv om vi gjerne skulle hatt litt mer vind. Men vi får trent litt i løpet av uken også, fortsetter Aasberg.

Archipelago Raid seiles i Sverige, Finland og Ålands skjærgård og er et skikkelig maraton-race. Starten går fredag den 13. og seiling tar rundt fem døgn.

– Vi har fraktet båten til Sollerud og er egentlig klare. Alt utstyret fra i fjor kan vi bruke, så det bli minimalt med mekk før vi drar på neste tirsdag, sier han.

Om lagets muligheter er Aasberg både forsiktig og usikker:

– Avgjørelsen om å være med har vært litt kjapp, så jeg har ikke fått sett så nøye på listene, men det ser ut til å være litt få med i år, samtidig som det er mange ukjente navn som stiller.

– Men at Ellen MacArthur stiller gjør nok sitt til at interessen er på topp, mener Rune Aasberg.

Rune Aasberg var som sagt med i fjor og er strålende fornøyd med å kunne stille i år. Aasberg venter fortsatt på levering av sin nye Express 40 og kan ikke tenke seg noe bedre å bruke ventetiden på.

– Jeg var veldig sliten etter fjorårets seilas, men jeg var helt klar på at dette skulle jeg gjøre igjen. Og slik blir det.

– Jeg anbefaler denne regattaen på det sterkeste. Spesielt for de som er litt yngre og sprekere enn meg, for eksempel jolle seilere, må denne regattaen være helt perfekt, avslutter en fornøyd Rune Aasberg.

www.archipelagoraid.com/