Flødeseilasen 2008

Flødeforhold i Flødeseilasen

Flødeforhold i Flødeseilasen

– Det ble en fantastisk regatta. Regattasjef i Flødeseilasen, Bjørn Stien, er godt fornøyd, og i likhet med alle andre i Sør-Norge ble også seilerne i Sørlandets «Færderseilas» velsignet med sommervær – og vind. Over all vinner Erik Brantzeg vant, en for anledningen, svært passende premie; ett års forbruk av iskrem.

Publisert Sist oppdatert

68 båter stilte til start og det blåste 4–8 m/sek østlig vind, noe som betød kryss mot mål ved Gåsa utenfor Lillesand.

LURT AV STRØMMEN. – Sjelden har det vært bedre forhold for kryss mot Gåsa. Det var nok av utfordringer. Strømmen spilte en og annen seiler et stort puss. At strømmen skulle bringe dem som seilte lengst ute, raskest mot merke, tok det tid før seilerne fikk med seg. For mot normalt, gikk strømmen feil vei, forteller regattasjefen til SEILmagasinet.

GODT FORSØK. På forhånd var det forventninger om oppgjøret mellom de to Farr 40ene som deltok, men det oppgjøret tok en litt overraskende vending – til tross for at det ble jobbet intenst:

– Skipper Hans Martin Halvorsen og mannskap Frode A. Larsen i Farr 40en WOLFSPACK strevde to dager med å fylle båten med mannskap etter at de hadde vært på sponsortur dagen før. Forsøket med og skaffe mannskap tok all forberedende tid. Det ble forsøkt med blondiner fra byens kjøpesenter og frisører, men ingen steder fant de mannskapet de søkte. Til slutt endte de to seilerne i shorthanded-klassen. Leteaksjonen resulterte i at de ikke fikk lest seilingsbestemmelsene, og valgte feil løp – og ble disket, sier Bjørn Stien.

Kun tre båter stilte til start i Shorthanded-klassen; noe som resulterte i at regattaen ikke ble tellende i årets utgave av SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

ISKREM. Overall vinner ble X-35en ELLEVILLE, og hele mannskapet ble derved sikret ett år forbruk av iskrem fra sponsoren Hennig Olsen Is. Skipper Erik Brantzeg tok for øverig rikelig for seg av premiene. Vinner i klassen LYS3, overall-vinner og beste seiler fra Aust-Agder.

MOT HUNDRE. Flødeseilasen er blitt Sørlandets svar på Færderseilasen og ble i år arrangert for 3. gang. og målet var da arrangørene satte i gang regattaen å ha 100 båter på startlinjen innen fem år. I år var det 75 påmeldte og 68 som startet.

– Det tror jeg fint vi skal klare, sier en godt fornøyd Bjørn Stien.

KLASSEVINNERE 2008

Familie: VAARIN (Najad), Kåre Jan Myrene

LYS 1: TEAM RABALDER (Express), Kjell Sverre Langenes

LYS 2: PETRA (Bavaria 34). Kjell Norby

LYS 3: ELLEVILLE (X-35), Erik Brantzeg

SHORTHANDED: SIW BONITA, (Bavaria 38 AC), Trond Åsvoll

TUR: VARDA (Bavaria 38 Cruiser), Arne Christian Thorsen

Last ned fullstendig resultatliste HER