Simrad OneStar 2008

GWALARN V - POGO 40 - CHANTIER STRUCTURESBAIE DE QUIBERON - JUILLET 2005© B.STICHELBAUT

Karl Otto Book i Pogo 40

Seilmaker Karl Otto Book har meldt seg på til Simrad OneStar i Pogo 40en BLACK PEARL. Båten er kommet til Norge og Book melder om en svært spennende båt.

Publisert Sist oppdatert

Sverre og Marius Ellingsen har vært i Frankrike og hentet sin nye Pogo 40. På lørdag var far og sønn på første seiltur her hjemme med seilmaker Karl Otto Book om bord, og Book melder om en svært spennende båt med mye potensiale – som han selv skal låne under årets utgave av Simrad OneStar.

– Vi var ute en liten tur på lørdag, mest for å se at seilene passet og at alt var i orden. En ting som er sikkert er at dette er en veldig spennende båt. Det bor mye i den, men det er litt jobb å kalibrere utstyret og håndtere det på riktig måte, forteller Karl Otto Book til SEILmagasinet.

– På unnavind er det mye likhet med Minien, fortsetter mini-seiler Book, – I alle fall sammenlignet med minier som har vannballast.

– Den ga en skikkelig god følelse på kryssen og på lensen med den minste assymetriske, 120 kvadratmeter, gjorde vi 9,5 knop i 5,2 knops vind. Så båten går som en kule, den, mener Elvstrøm-seilmaker Book.

HØYLYS. Pogo 40 har fått 1,58 i LYS, et tall som kan virke noe høyt. Dette sier Book seg enig i og innrømmer at det kan bli tøft i Simrad OneStar:

– 1,58 – det tror jeg nok er for tøft. Men det gjelder i norske regattaer. I Simrad OneStar er det litt for korte legger, det tar tid å sette ting på plass og komme av gårde. For eksempel tar det ti minutter å fylle opp ballast-tanken og et par minutter å slippe vannet over i slaget. Så spesielt bra på småslag er den ikke, avslutter Book.

Simrad OneStar starter 6. august.