Watski Skagerrak TwoStar

Det går mot frisk og rask doublehandedregatta

Det går mot frisk og rask doublehandedregatta

Det går mot en frisk og rask Watski Skagerrak TwoStar, som starter førstkommende onsdag. En kikk på langtidsvarselet på yr.no forteller om sørvestlig frisk bris gjennom hele den ca. tre døgn lange seilasen.

Rask kan regattaen også bli, for bare seilerne får kjempet seg ned mot den sørvestlige brisen til Arendal, vil de kunne seile resten av regattaen med vinden tvers – eller aktenom tvers.

Mens båtene er i på vei til Arendal vil de trolig måtte krysse seg gjennom en front med regnvær, men når det har passert, vil været lette. Og etter regnværet vil vinden dreie mer vestlig, noe som kan komme velsignet betimelig for feltet. Det kan bety at de ut fra Arendal med kurs for Skagen vil få vinden i ryggen og få frisk medvindsseilas mot Danmark.

Ifølge værvarselet vil vinden deretter går mer på sør igjen, og det passer slett ikke dårlig når og om man er i Skagen og skal tilbake til Hankø når det skjer.

Styrken er varslet til å ligge mellom 8 og 10 m/sek i middelvind fra onsdag til fredag, og med gunstige vindkantringer kan det bety rekordrask seilas.

Watski Skagerrak TwoStar starter onsdag 18. juni kl 1700 fra Hankø. Følg med på direktesendingen som vil følge regattaen fra start til mål her på www.seilmagasinet.no. Vi starter i god tid i forkant av 1. start – kl 1300.