Søk i arkivet

VM 8 mRKongen vant Sira Cup i VM for 8-metere

Kong Harald og mannskapet på SIRA hadde ingen problemer med å sikre seieren i Sira Cup for klassiske båter under siste dag av VM for 8-metere på Hankø. Sveitsiske ALUETTE vant VM totalt etter en dramatisk avslutning.

Hankø-farvannet viste seg nok en gang fra sin beste side med sydøstlig vind, sol og flotte seilforhold på avslutningsdagen. En veteran i 8-meterklassen mente at man totalt sett ikke hadde hatt bedre forhold under VM de siste 10 år, så det er ikke tvil om at seilerne har kost seg på Hankø.

Kong Harald med sin SIRA hadde før siste dag pokalen Sira Cup for de klassiske båtene nærmest sikret: Kongen måtte bli nummer åtte eller dårligere og finske SILJA med rormann Henrik Thelen måtte bli nummer tre eller bedre for at lederposisjonen skulle være truet. Med fem raske, moderne båter i feltet var dette en nærmest umulig oppgave for SILJA, men et lite snev av spenning var det da SIRA nok en gang gjorde en dårlig start på seilasen. Finnene hadde ingen god start de heller, men begge båtene seilte seg godt opp i feltet allerede i løpet av den første kryssen. I mål var SILJA inne som båt nummer syv, mens SIRA fulgte på plassen bak. Kongen og hans menn hadde dermed sikret seg Sira Cup og var beste klassiske båt under VM.

En tydelig fornøyd konge møtte pressen på Hankø etter seilasen og innrømmet at SIRA nok har seilt enda raskere enn hva mannskapet har våget å håpe på.

– Vi er veldig fornøyde og litt overrasket, vi hadde vel ikke ventet å vinne, sa Kongen.

Finske SILJA og franske CUTTY-TOU, som for øvrig ble dagens beste klassiske båt med en sjetteplass, var Siras argeste konkurrenter i kampen om Sira Cup. CUTTY-TOU har seilt seg godt opp etter en litt dårlig start på VM, mens finnene har gitt SIRA utfordringer hele veien gjennom mesterskapet. SIRA og SILJA har også trent mye mot hverandre på Hankø både i fjor høst og i løpet av våren.

– Det er gledelig at de to båtene som kanskje har trent mest sammen blir nummer en og to. Og selvfølgelig ekstra hyggelig at vi ble nummer en, mente Kong Harald.

Kampen om selve VM-tittelen stod mellom moderne båter: ALUETTE og YQUEM II fra Sveits og LAFAYETTE fra Skottland. Før den siste dagens ene seilas var det kun ett poeng som skilte de tre båtene. Etter et intenst og tett løp der en fjerde båt, GEIFON fra Canada, til slutt vant, stod ALUETTE og YQUEM II med like mange poeng. ALUETTE hadde imidlertid flest førsteplasser i sin serie, og kan dermed smykke seg med verdensmestertittelen. YQUEM II har ledet gjennom hele uken, og går sikkert til banketten med en litt bitter smak i munnen etter å ha blitt slått med praktisk talt minst mulig margin.

Komplette resultater på: http://www.kns.no/Engelsk/Race/8mR_World_Championship/Results/

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen