Simrad OneStar 2008

Kompetitivt shorthandedfelt legger ut fra Hankø

Kompetitivt shorthandedfelt legger ut fra Hankø

Det er svært høy kvalitet på feltet som om fem dager legger ut i første seilas i Simrad OneStar. Hele syv av de 10 beste på SEILmagasinet Shorthanded Ranking deltar i soloregattaen som starter fra Hankø onsdag 6. august.

Publisert Sist oppdatert

Tor Hove fra Bærum Seilforening er «the sailor to beat» og mannen som har lederflagget når starten går, men i løpet av regattaens to seilaser, er det tre utfordrere som teoretisk kan passere ham.

Det er i første rekke Eilert Kamfjord fra Tønsberg, som var shorthanded-kongen i 2007 og som ble Årets Shorthanded-seiler det året. I fjor tok han et halvt års permisjon for å satse på shorthandedseiling, mens han faktisk sesongdebuterer under Simrad OneStar i år.

Utfordrer nummer to er Karl Otto Book fra Åsgårdstrand, som i Simrad OneStar stiller i kanskje Norges for tiden mest spesialtilpassete shorthandedbåt; en Pogo 40 som er en båt av typen Class 40. På deltagerlisten står det nok en Class 40, men Rune Aasbergs Express 40 blir ikke ferdig i tide. Book blir derfor alene om å debutere i en Class 40 i norsk shorthanded-sammenheng.

Utfordrer nummer tre, som kan ta fra Tor Hove ledertrøya, er Tormod Lie fra Fredrikstad. Han seiler en Twostar 36 og har hatt en meget god sesong i år; så god at han leder i kampen om å bli Årets Shorthanded Seiler 2009.

Flere enn disse tre deltagerne kan ikke passere, for med vekttall 1,75 gir en klasseseier maksimum 175 poeng. Sannsynligheten er stor for at årets Simrad OneStar-felt vil bli delt i to, hvilket betyr at av disse fire kamphanene som kjemper om rankingtoppen, seiler Hove og Book i klassen for båter med høyest LYS-tall, mens Kamfjord og Lie seiler i den andre klassen.

De øvrige tre Simrad OneStar-deltagerne som er blant de 10 beste på rankingen, er Vidar Moe, Fredrikstad, Simen Løvgren, Asker og Per Ottar Skaaret fra Asker. Vidar Moe vant Simrad OneStar over all i fjor, mens Per Ottar Skaaret vant klassen for de største båtene.

HVEM BLIR ÅRETS SEILER? Mange rankingpoeng skal deles ut under Simrad OneStar, og det er helt klart at en god plassering i regattaen styrker mulighetene for å bli Årets Shorthanded Seiler. På denne listen teller kun årets resultater, og det er kun de fire beste resultatene som teller.

Før Simrad OneStar toppes listen av Tormod Lie foran Simen Løvgren. Syv utfordrere har Tormod Lie som kan passere ham, og foruten Løvgren er det Tor Hove, Pål Terje Christensen fra Asker, Kristin Songe-Møller, Sandefjord (som ligger best an til å bli Årets kvinnelige shorthandeseiler), Lars Petter Karlsen, Fredrikstad, Arne Hammersland, Bærum og Magnus Stålgren fra Sverige.

Hvem som til slutt topper listene, vil bli klart lørdag 9. august. Da er Simrad OneStars to seilaser unnagjort med premieutdeling i Skjærhalden.

Etter Simrad OneStar gjenstår det fire poenggivende shorthandedregattaer: Moss Raymarine Race (shorthandedklassen), Hollænderseilasen (shorthandedklassen), Hekkingen–Andenes i Tromsø og så sluttstillingen i shorthandedserien til Oslo Seilforening som har pågått siden tidlig i mai.