Aberdeen Dragon Europeans 2008

Norgesmesterskap Drake 2007 NM

71 Draker klare for EM på Asker-banen

Innmåling og registrering er allerede i gang og førstkommende mandag er første regattadag i europamesterskapet i Drake. Hele 71 båter har KNS så langt på deltagerlisten.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med VM i Zoom8, som foregår i Tønsberg, er EM i Drake de to store arrangementene i Norge i år. 71 Draker skal ha base ved Herbern Marina i Oslo, men selve seiling skal foregå på Asker-banen for å sikre mer stabile forhold under mesterskapet.

De 71 båtene som er påmeldt representerer 18 forskjellige nasjoner og hele 19 av de påmeldte båtene er russiske.

Steff Herbern fortalte SEILmagasinets lesere i SEILmagasinets utgave 2008/6  at han er overrasket over deltagerlisten.

– Vi er ganske overrasket over antall russiske påmeldte. Det kom brått på.

– Vi vet ikke så mye om dem, men det vi vet er at de skal være noen tøffinger på banen. Odd Roar (Lofterød journ. anm.) har seilt mot dem og de skal være noen råskinn, men det finner vi tidsnok ut av.

KONKURRANSEN. Det er mange dyktige seilere som nå samles i indre Oslofjord og Steff Herbern mener det er flere som kan ta tittelen.

– Tyskeren Thomas Mueller vant rankingen i fjor og er en het kandidat til tittelen, så er også dansken Lars Hendriksen som seiler under ukrainsk flagg. Men av de norske båtene fornærmer jeg vel ingen ved å si at Odd Roar Lofterød stiller sterkt, forklarer Herbern.

– Odd Roar har seilt veldig bra i år og han ble sveitsisk mester for noen uker siden, men vi må ikke glemme navn som Peder Lunde jr. Han kan finne på mye rart, han, sa Steff Herbern i forkant av mesterskapet.

– Det er generelt mye bra kvalitet over de seilerne som kommer.

Mer om Drake-EM finner du her.